Vele handen maken licht werk…

Gezocht: Bestuursleden/vrijwilligers Oos Plekkie

Zo’n 4 jaar geleden is jullie wijkgebouw nieuw leven ingeblazen door de stichting Oos Plekkie. In deze periode hebben het bestuur en de vele vrijwilligers de handen goed uit de mouwen gestoken. Het wijkgebouw wordt weer veel gebruikt en de organisatie en andere verouderde zaken zijn bij de tijd gebracht.

Niet onbelangrijk: het financiële plaatje is ook naar de toekomst toe zonder meer gezond te noemen, waardoor er extra geïnvesteerd kan worden in het gebouw, de activiteiten en onze klanten de kinderen, de wijkbewoners en de overige vaste klanten van het wijkgebouw.

Feiko heeft aangegeven per 1 september te stoppen met zijn werkzaamheden, waarna Helga en Monique ook graag het stokje per 1 januari 2020 door willen geven aan anderen. Het bestuur is hierdoor dus op zoek naar vrijwilligers voor de volgende functies:

 • Secretaris
  1. Het zo nu en dan schrijven van brieven, het onderhouden van contacten met onze vaste klanten en het beantwoorden van huur-aanvragen per email
  2. Gemiddelde tijdsduur: 2 uur per week
  3. Tijdsindeling: Huuraanvragen binnen 1 werkdag, overig zelf in te delen
 • Penningmeester
  1. Het beheren en verantwoorden van de boekhouding op de laptop van Oos Plekkie en het versturen van alle facturen
  2. Gemiddelde tijdsduur: 2 uur per week
  3. Tijdsindeling: geheel zelf in te delen
 • Algemeen bestuurslid
  1. Het onderhouden van de contacten met de vrijwilligers en coördineren van activiteiten als de Vroomshoopse kerstmarkt
  2. Gemiddelde tijdsduur: 2 uur per week
  3. Tijdsindeling: Afhankelijk van de activiteiten
 • Meerdere vrijwilligers
  1. Voor het onderhouden van de website: www.flierpark.nl (gemiddeld 2 uur per week)
  2. Openen en controleren/afsluiten van het wijkgebouw voor klanten (2 uur per week welke van tevoren geroosterd kunnen worden op de kalender)

Natuurlijk horen wij ook opmerkingen als: We hebben weinig tijd, we zijn druk met de Kidds, andere verplichtingen, etc… Allemaal terechte redenen, echter: Dit is ook het huidige bestuur, door onderlinge flexibele afspraken, prima gelukt.

Als de buurt de huidige functies van het wijkgebouw wil behouden zullen er toch echt enige buurtbewoners het stokje moeten overnemen. Anders zal het huidige gebruik van het wijkgebouw aangepast moet worden vanwege te weinig menskracht!

Voor meer info en aanmelden kun je rechtstreeks terecht bij: Gerrit, Feiko, Monique en Helga of via een email naar: info@flierpark.nl

*** Delen wordt zeer gewaardeerd ***